شاید خیلی از شما با بیفتک زن آشنا نباشید. برای شناختن این دستگاه باید اول سراغ بیفتک برویم.
بیفتک، ماده اولیه برای تهیه یک غذای خوشمزه از انواع گوشت قرمز و سفید است. بیفتک در واقع نوعی گوشت است. گوشتی که به صورت خاصی نرم و قطعه قطعه و برش داده شده است. چیزی شبیه استیک گوساله. اما بیفتک یک تفاوت عمده با گوساله دارد و آن اینکه برای تهیه بیفتک باید آن را با بیفتک کوب بکوبید تا آب بین بافتی گوشت، کاملا خارج شود.
بیفتک زن چیست؟
بیفتک کوب یا گوشت کوب بیفتک ساز، نوعی گوشت کوب است که به همین منظور تهیه شده است. بیفتک کوب با کوباندن ضربات نرم به گوشت باعث خروج آب بافت های درونی گوشت و نرم شدن آن می شود.
بعد از این مرحله، بیفتک آماده تحویل به دستگاه بیفتک زن می شود.
مطمئنا جویدن و هضم گوشتی که با بیفتک کوب کوبیده و نرم شده، و آب میان بافتی آن خارج شده، است بسیار راحت تر از جویدن گوشت سفت و محکم خواهد بود. تبدیل گوشت سفت به گوشت نرم و ترد و خوشمزه، کار اصلی بیفتک ساز است.
ساختار و انواع بیفتک زن
بیفتک زن دارای دو دهانه است. یک دهانه ورودی که گوشت داخل آن قرار می گیرد و یک دهانه خروجی که گوشت پس از تبدیل به بیفتک از آن خارج می شود. همچنین بین این دو دهانه تیغه هایی هستند که گوشت را نرم و آماده می کنند. این تیغه ها هم می توانند به وسیله اهرم های دستی کار نرم کردن گوشت را انجام دهند و هم می توانند به موتورهای الکتریکی متصل باشند. دستگاهی که تیغه های آن به وسیله دست و اهرم گوشت را نرم و قطعه قطعه می کنند، بیفتک زن دستی است.اما اگر این کار، به وسیله انرژی برق انجام گیرد، دستگاه، برقی خواهد بود.
نکاتی در خصوص بیفتک زن
معمولا فاصله تیغه های دستگاه در هر دو نوع دستگاه دستی و برقی، قابل تنظیم هستند. نکته دیگری که در خصوص تیغه های دستگاه باید گفت این است که در دستگاه های جدید بیفتک زن دستی، معمولا تیغه ها پوشیده هستند و با دست کاربر تماسی ندارند. این نکته از نظر ایمنی اهمیت خاصی دارد. به طور کلی دستگاه بیفتک زن جزء دستگاه هایی است که کار کردن با آن نیاز به آموزش خاص، و رعایت نکات ایمنی دارد. فرقی هم نمی کند چه انواع دستی و خانگی آن و چه انواع صنعتی و تجاری آن. همچنین نباید از تعمیر و نگهداری این دستگاه ها هم غافل شوید. شست و شوی دستگاه هم بعد از هر بار استفاده لازم و ضروری است.
دستگاه بیفتک زن، معمولا دارای محفظه ای است که خون و آب میان بافتی گوشت در آنجا جمع می شود. جنس این دستگاه از فلزات ضد زنگ همچون استیل می باشد.
ابن دستگاه، معمولا در رستوران ها و آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. البته می توان در صورت نیاز در خانه هم از آن برای تهیه یک بیفتک خوشمزه استفاده کرد. البته علاوه بر دو نوع بیفتک زن خانگی و برقی، نوعی بیفتک زن تیغه دار هم اخیرا وارد بازار شده که بیشتر مصرف خانگی دارد و داری 45 تیغه است. کار نرم شدن گوشت به وسیله این تیغه ها انجام می گیرد. همچنین این تیغه ها قابل جداسازی و شست و شو بعد از استفاده هستند.
خرید دستگاه بیفتک زن
دستگاه بیفتک زن هم مانند همه دستگاه های دیگر دارای انواع مختلفی است. برای خرید این دستگاه جدا از قیمت به ضمانت و خدمات پس از فروش آن هم توجه کنید. چه به صورت حضوری این دستگاه را خریداری می کنید و چه به صورت اینترنتی، سعی کنید دستگاهی طبق معیارها و خصوصیات مورد نظر و از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.